Reiki bij Centrum Lumière

bron van innerlijke kracht en balans

Reiki is een eeuwenoude Japanse genezende methode waarbij handoplegging wordt gebruikt. Reiki is Chi – ofwel levensenergie die door alle levende wezens stroomt.

Bij een Reikibehandeling brengt Anne jouw energie in balans en gaat je levensenergie weer stromen. Wanneer levensenergie vrij stroomt, ervaar je meer levenskracht, vitaliteit en balans. Je voelt je beter omdat gedachten en gevoelens meer in harmonie komen. Lichamelijk voel je dat pijn en klachten verminderen of helemaal verdwijnen. Dat komt omdat Reiki jouw hele lichamelijke en energetische systeem behandelt. Daarmee activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel (ziels-) niveau. Dat is een andere benadering van ziekte dan de reguliere geneeskunde waar men de lichamelijke klacht lokaal behandelt met bijvoorbeeld zalfjes of medicijnen. Een Reikibehandeling is een goede ondersteuning wanneer je bijvoorbeeld in een coaching traject zit, of onder behandeling bent bij een arts voor lichamelijke klachten.

De behandeling

De Reikibehandeling bestaat uit een kort gesprek en de behandeling. Het gesprek geeft je meer inzicht in gebeurtenissen, je klachten en gedachten die zorgen voor spanning en onrust.

Tijdens de behandeling lig je (aangekleed) op een behandeltafel. Anne legt haar handen op verschillende plaatsen op het lichaam en laat de Reikienergie naar het lichaam en de aura stromen. Soms raakt ze je helemaal niet aan, maar houdt zij haar handen net boven het lichaam. Anne begint aan de voorkant, bij het hoofd, en werkt haar weg naar beneden tot onder aan de voeten. Daarna draai je je om op je buik en herhaalt Anne de behandeling aan de achterkant. Nadat de behandeling klaar is, blijf je tien minuten rustig liggen zodat het effect van de behandeling zich verdiept.

Wat kan je ervaren tijdens een behandeling?

Tijdens de behandeling kan het zijn dat je warmte voelt of tintelingen. Het kan zijn dat je merkt dat het gebied van je lichaam opener wordt en comfortabeler aanvoelt. Als je pijn hebt, zal die afnemen en eventueel verdwijnen. Sommigen voelen helemaal niets, maar doezelen weg of vallen in slaap. Ook al voel je niets, de energie doet zijn werk. Soms kan er bij een behandeling een emotionele ontlading plaatsvinden. Laat het toe, het is het begin van een genezingsproces.

Na de behandeling

Na een behandeling voel je je doorgaans ontspannen, vredig en opgewekt en slaap je vaak dieper. De dagen na een behandeling kan je ervaren dat je meer rust en inzicht krijgt in je gedachten en gevoelens. Je merkt wellicht ineens dat je betere keuzes voor jezelf maakt. Een enkele keer gebeurt het dat je hoofdpijn kunt krijgen of dat je emotioneel wordt. Ook kan het zijn dat je iets vaker naar het toilet moet. Daarover hoef je je geen zorgen te maken. Het komt doordat de energie gevoelens laat stromen en afvalstoffen losmaakt zodat je kan helen en deze klachten verdwijnen snel. Extra water drinken na de behandeling helpt om de afvalstoffen af te voeren.

Een behandeling doet al veel goeds, maar meestal zijn vier tot zes behandelingen aan te raden om inzicht te krijgen in de gebeurtenissen en gedachten die zorgen voor spanning en onrust en om van lichamelijke klachten af te komen.

Reiki en reguliere geneeskunde gaan heel goed samen. Zo werkt Reiki goed als ondersteuning bij een medisch behandeltraject. Echter, als je onder behandeling bent bij een arts, stop dan nooit, of verander nooit de dosis medicijnen zonder je arts te raadplegen. Ik zal ook nooit een medische diagnose stellen.

Een Reikibehandeling kost € 85,- en duurt 1, 15 uur
Een Reikibehandeling in combinatie met coaching kost € 180 en duurt 2 uur

Direct contact opnemen met Anne Slettum

om je bron van innerlijke kracht en balans te vinden

Geef me de rust de dingen te accepteren die ik niet kan veranderen. Geef me de moed om de dingen die ik kan veranderen te veranderen. En de wijsheid om het verschil te weten.

Frans van Assis